Egyszerűbb parkolás, egységes fizetés mobiltelefonnal
2006-10-29

Fizessen mobillal! Ez az egységes mobilparkolási díjfizetési rendszer jelmondata. Az EME Zrt. már közel 30 000 ügyfele 16 nagyvárosban, és a héttől már az V. kerület csatlakozásával Budapest valamennyi kerületében egyaránt fizetheti parkolási díját mobiltelefonja segítségével. A mobilparkolás kapcsán az EME Zrt. pluszszolgáltatásokat is nyújt mind cégek, mind pedig magánszemélyek számára egyaránt. A szolgáltatást egy regisztrációt követően lehet igénybe venni. Magán ügyfeleknek előre feltöltött egyenlegük terhére parkolhatnak, céges előfizetők esetén viszontlehetőség van - egyedi megállapodás alapján - utólagos fizetésre is. A szolgáltatás lényege, hogy aprópénz nélkül parkolhatunk, elkerülve ezzel az esetleges kényelmetlenségeket, illetve ez a szolgáltatásunk percalapú, tehát annyit fizetünk a parkolásáért amennyit ténylegesen parkolunk. Az automatákon található 06-80-as szám felhívásával, illetve a parkolás elindítására vagy leállítására szolgáló 06 30-as számra történő SMS üzenet elküldésével tudjuk elindítani, vagy leállítani a parkolását. A szolgáltatás előre történő fizetés esetén a feltöltött egyenleg terhére, míg cégek esetén a már említett utólagos elszámolás alapján egy előre megállapodott keretösszeg terhére vehető igénybe. A parkolási eseményekről rendszámok alapján, időrendi sorrendben kimutatást biztosít az EME, elektronikus vagy nyomtatott formában bármilyen időszakra a kért gyakorisággal. Szolgáltatások céges ügyfelek esetén beilleszthető a Cafetériarendszerbe is. Ez a költséghatékony megoldás hozzájárul a változatosabb juttatási csomagok kialakításához, mely mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló számára igen előnyös. Gyakorlati tapasztalatok alapján a mobilparkolási rendszerrel akár 20-30%-os megtakarítás is elérhető a chipkártya alapú parkolással szemben tekintettel arra, hogy a számlázás percalapú, illetve a gépjárművekre adott intézményi kedvezmények folytonossága természetesen ezen rendszerben is megoldott. A mobilfizetés előnyei: a parkolási díj fizetése percalapú, így annyit fizet az ügyfél, amennyit parkol. Aprópénz nem kell. A parkolási idejét meg lehet hosszabbítani anélkül, hogy visszamenne autófához. Az egyenleg feltöltését egyszerűen, bármilyen típusú bankkártyával az OTP Bank internetes rendszerén keresztül is meg lehet oldani. A parkolás elindítása és leállítása mobiltelefonon keresztül történik egy telefonszám hívásával vagy, SMS küldéssel. A parkolás elindításáról, befejezéséről, illetve egyenlegéről SMS-ben vagy hangbemondással tájékoztatást ad a cég. KRR KRR

Vasárnapi Hírek