Egyenleg feltöltés +36 1 999-6100 Skype állapot Skype Letöltés Oldaltérkép
 
 

Sajtószoba


 

 
 
 
 
Név:
E-mail:
 
 
Az Ön neve:
Az Ön E-mail címe:
Ismerősének neve:
Ismerősének E-mail címe:
 
 

 
Nap-kelte
2006-10-25
Rogán Antal V. kerületi polgármester mobilon fizeti be parkolási díját. Megteheti, ugyanis mától már az V. kerületben is elérhető ez a fizetési forma.

Rogán Antal V. kerületi polgármester mobilon fizeti be parkolási díját. Megteheti, ugyanis mától már az V. kerületben is elérhető ez a fizetési forma. Korábban az  Első  Mobilfizető és Elszámoló  Zrt . nem tudott megegyezni a kerülettel.

Rogán Antal, az V. kerület polgármestere: - Számomra érthetetlen, mert ez a polgármester egyéni döntésén múlik gyakorlatilag. Én azt gondolom, hogy az előző polgármester is minden további nélkül megtehette volna, hogy csatlakozik ehhez a mobil parkolási rendszerhez. Ez a kerületnek határozottan érdeke. Én azt gondolom, hogy ha valaki beérkezik egy belvárosba, akkor az nem tudhatja, hogy ott egyébként ki üzemeltet parkolási rendszert. Neki az a lényeg, hogy ez működjön, és a lehető legügyfélbarátabb módon működjön. Ez érdeke a belváros lakóinak, ez érdeke az ide vendégségbe érkezőknek, az ide turistaként érkezőknek, vagy éppenséggel azoknak, akik ide dolgozni jönnek, azoknak meg aztán végképp. Éppen ezért az  első  döntéseim egyike volt, hogy kértem a munkatársaimat, hogy készítsük elő a csatlakozási szerződést. Ezt három hét alatt sikerült lebonyolítani, és a mai naptól kezdve működik a mobil parkolási rendszer a belvárosban. És ez azért is szolgál örömömre, mert az azt gondolom, hogy az lett volna normális, hogyha itt indul, és utána terjed ki a város más részeire és nem fordítva.

Fürst György, az  EME   Zrt . elnöke: - Mi az elejétől szerettük volna bevezetni a rendszert. Az V. kerület, illetve a parkolási társulásuk úgy döntött, hogy ők közbeszerzési pályázatot írnak ki ennek a rendszernek a bevezetésére. Mind a pályázati kiírás, mind pedig annak a folyamata némi időt vett igénybe. Mi előre már felkészültünk azért, hogyha mégis mi nyernénk a pályázatot, akkor minél hamarabb be tudjuk vezetni. A végén valami miatt valóban egy pici időcsúszás volt. Ezt nyilván én nem tudom megmondani, hogy mi okán. Mi készen álltunk, és ahogy értesítést kaptunk arról, hogy megnyertük a pályázatot, szereltük a táblákat és élesítettük a rendszert. Meglepően gyorsan terjed a rendszer. Közel harmincezer magánügyfelünk van, illetve több tízezer céges ügyfél áll sorba, hogy csatlakozhasson a rendszerhez. Eddig negatív tapasztalatról nem tudok beszámolni. Egyedi problémák természetesen voltak, de hát harmincezer előfizetőnél azt hiszem hogy az lenne a csoda, ha nem így lenne.
 

Nap-kelte

Nyomtatás
Nyilvántartási szám:
ISMS/019-18
Nyilvántartási szám:
503/1325-1424
 
 
 
További videók >>