Egyre több helyen "mobilfizethetünk"
2006-08-17
Július elsejétől (Budapest V. kerületét kivéve) a főváros és 16 vidéki település (a lista folyamatosan bővül) fizetőparkolóiban egységes rendszerben, mobiltelefon segítségével is fizethetnek az autósok a parkolásért.

Július elsejétől (Budapest V kerületét kivéve) a főváros és 16 vidéki település (a lista folyamatosan bővül) fizetőparkolóiban egységes rendszerben, mobiltelefon segítségével is fizethetnek az autósok a parkolásért. A rendszerbe egy személyes megjelenést igénylő szerződéskötéssel lehet belépni, innen aztán minden mobiltelefonról intézhető, némi többletköltségért. Minden parkolási zónához tartozik egy telefonszám, ennek utolsó négy számjegye a terület kódja, amelyet SMS-ben kell elküldeni egy számra. A parkolási díj fizetése a rendszer visszaigazoló üzenetével indul, indíthatunk határozott idejű parkolást is, de egy SMS-sel bármikor leállítható a díjfizetési idő. A felhasználható egyenleg feltölthető átutalással, csekken, készpénzben vagy a parkoló társaságok ügyfélszolgálatain. A mobilos parkoláshoz az autósoknak regisztráltatniuk kell rendszámukat és mobiljuk számát az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt . ügyfélszolgálatainál vagy az interneten.

Magyar Hírlap