Egyszerűbb parkolás - egységes fizetés mobiltelefonnal
2006-06-30

(Sajtótájékoztató - 2006. június 30.)

Fizessen mobillal! Ez a most beinduló egységes parkolási díjfizetési rendszer jelmondata. A Budapest számos kerületében működő, különálló mobilfizetési rendszerek egységesítésével és kiterjesztésével ugyanis még könnyebbé válik a parkolási díj megfizetése.

Jelenleg a sok aprópénz igény, az automaták és chipkártyák különbözősége, automaták keresése, előre nehezen megjósolható időtartam megadása teszi kényelmetlenné a parkolását.

Mindez július 1-től már megoldódik a fővárosban és tizenhat nagyvárosban.

Fizessen mobillal!

Mindez július 1-től már megoldódik a fővárosban és tizenhat nagyvárosban.

Az eddig bevezetett többféle mobil parkolási díjfizetés egységesedik és egyszerűsödik. Az egységes telefonos díjfizetés júliustól a főváros szinte teljes területén és 16 további városban is elérhetővé válik (Ajka, Balatonfüred, Debrecen, Eger, Gyöngyös, Kaposvár, Keszthely, Kiskunhalas, Miskolc, Nagykanizsa, Ózd, Szekszárd, Székesfehérvár, Tapolca, Veszprém, Zalaegerszeg). Regisztráció után a parkolási díj mobiltelefonról küldött SMS üzenettel, vagy egy hívással az előre feltöltött egyenleg terhére kifizethető.

Előnyök:

aprópénz nélkül is parkolhat,

a parkolás elindítása és leállítása mobiltelefonon ke-resztül történik SMS küldéssel, vagy egy telefon szám hívásával,

T-Mobile-os előfizetők SMS-ben parkolási egyenlegüket is feltölthetik

parkolási idejét meghosszabbíthatja anélkül, hogy visszamenne autójához,

a parkolási díj fizetése perc alapú, így annyit fizet amennyit parkol,

a parkolás elindításáról, befejezéséről, illetve egyn legéről SMS-ben vagy hangbemondással tájékoztatást adunk.

A rendszer működése röviden:

Minden parkolási zónához tartozik egy telefonszám, amelynek utolsó 4 számjegye a terület kódja, amit SMS-ben kell elküldeni egy megadott fix számra. A parkolás díjfizetése a rendszer visszaigazoló üzenetével indul. Lehetőség van határozott idejű parkolást is indítani, ekkor a parkolás lejártának tervezett idejét be kell írni a zónaszám után az SMS.szövegébe. A leállítás is egyszerű. Egy üres vagy tetszőleges tartalmú SMS-t kell küldeni az adott telefonszámra, és a rendszer automatikusan visszaigazolást küld a leállításról. A határozott időre indított parkolás is leállítható hasonló módon.

Ha telefonhívással kívánja a parkolását megkezdeni, az automatákon jól látható számot kell felhívni a mobilról. Ebben az esetben a parkolás megkezdését a rendszer hangbemondással nyugtázza. Leállításnál ismét hívni kell annak a parkolási zónának a telefonszámát, melyben indították a parkolást. A parkolás befejezését a rendszer hangbemondással nyugtázza. Kérésre, visszaigazoló üzenetet is küld a parkolásról. A rendszer német és angol nyelven is működik. Lehetőség van arra is, hogy az ügyfél a parkolás vége előtt 15 perccel figyelmeztetést kapjon A felhasználó értesítést kérhet egyenlegének meghatározott összeghatár alá csökkenéséről vagy az aktuális egyenlegről.

A felhasználható egyenleg feltölthető átutalással, csekken, készpénzben, a parkoló társaságok ügyfélszolgálatain, valamint T-Mobile ügyfeleknek SMS-ben is.