EME Sajtóközlemény BUDAPEST, 2013. FEBRUÁR 13.
2013-02-13
EME –Telenor – T-Mobile – Vodafone

Sajtóközlemény

Budapest, 2013. február 13.
Európában mi MobilParkolunk a legtöbbet!

Már több mint harmincötmillió parkolójegyet vásároltak meg mobiltelefonnal, jelentette be az EME Zrt, a Telenor, a T-Mobile Nyrt. és a Vodafone. Ezzel a tranzakciószámmal a magyar autósok Európa szinten elsőnek számítanak a MobilParkolás használatában.A szolgáltatás indulása óta a három mobilszolgáltató és az EME Zrt. ügyfelei Budapest mellett már 33 városban használhatják a MobilParkolást, mivel januárban Pécs, Nyíregyháza és Ráckeve városok is csatlakoztak az egységes rendszerhez. Az ügyfelek emellett egyre több zárttéri parkolóban is megválthatják parkolójegyüket mobilkészülékük segítségével. A MOM Park után várhatóan hamarosan csatlakoznak további bevásárlóközpontok illetve mélygarázsok, Budapest és Debrecen városokban.

A MobilParkolás népszerűségét az egyszerű és kényelmes ügyintézésnek, valamint a szolgáltatás folyamatos bővítésének köszönheti. A MobilParkolás segítségével készpénz- és időkímélő módon indítható a parkolás, amelynek ellenértékét (továbbá a tranzakciós vagy kommunikációs díját, az ügyfél által választott módon) a mobilszolgáltatónál vezetett egyenlegről, feltöltött EME egyenlegről vagy bankszámláról közvetlenül kerül levonásra. Az Mobilparkoló autósok - a percalapú rendszernek köszönhetően - biztosak lehetnek abban, hogy ténylegesen annyi idő után fizetnek, amennyit valójában parkolással töltöttek.A mobilparkolás indítható SMS küldéssel és telefonhívással is.Mobil telefonszámla terhére parkolóknak – előzetes regisztráció nélkül - mindössze annyit kell tenniük a parkolás elindításához, hogy a rendszámukat elküldik SMS-ben a parkoló automatán található (06-20-30-70/810 és négyjegyű zónakód) telefonszámra, amit egy ugyanarra a számra küldött STOP szó elküldésével ugyanilyen egyszerűen, bármikor leállítható. Amennyiben az ügyfél előre tudja, hogy mennyi időt szándékozik az adott helyen parkolni, az elküldött SMS-ben a parkolás időtartamát is feltüntetheti percben megadva - figyelembe véve a parkolási zónában meghatározott maximális időtartamot. Mindegyik esetben a visszaigazoló SMS megérkezte jelzi a parkolás elindítását. Tranzakciónként a parkolási díjon felül 75 Ft tranzakciós díj és az ügyfél tarifacsomagja szerinti két SMS díja kerül felszámításra.Azok az ügyfelek, akik előzetesen regisztráltak az EME Zrt-nél, a parkolást legegyszerűbben egy telefonhívással indíthatják el. A telefonszám a parkoló automatán, (06-80-98 –és a négyjegyű zónakódok) a sárga mezőben található. A leállításhoz pedig csak újra kell hívni az indításhoz használt számot.

A Mobilparkolás egyszerűen elindítható okos telefon alkalmazások segítségével is, amelyek néhány perc alatt letölthetők a kiválasztott applikációs boltokból.