Négy év, negyvenmillió MobilParkolás - SMS-sel, hívással és applikációval!
2013-07-25
EME – Telekom -  Telenor - Vodafone  Sajtóközlemény        Budapest, 2013. július 25.   Négy év, negyvenmillió MobilParkolás - SMS-sel, hívással és applikációval! Az Ad-hoc mobilparkolás indítása óta - országszerte 34 városban -már több mint negyvenmillió parkolójegyet vásároltak meg mobiltelefonnal, jelentette be az EME, a Magyar Telekom, a Telenor Magyarország és a Vodafone Magyarország. A közterületek mellett egyre több olyan sorompós terület/garázs is csatlakozik a rendszerhez, mint például Budavár védett övezete vagy Debrecen város három mélygarázsa.A szolgáltatást - SMS és telefonhívás mellett - már egyre többen használják okostelefon alkalmazással is, amivel még egyszerűbbé válik a MobilParkolás. Egyik nagy előnye, hogy a parkolási pozíciónk meghatározása nem csak a zónaszám megadásával történhet, hanem akár a telefonunk GPS koordinátái alapján is.A Telekom és a Vodafone Android és iOS készülékekre saját applikációt biztosít ügyfelei számára, Mobilvásárlás illetve Mobilparkolás néven.  Míg az EME Zrt. saját, díjnyertes alkalmazása (Parkolás & E-matrica) az EME mellett a Telenorés a Vodafone ügyfeleit, továbbá a Telekom mobil szolgáltatás előfizetőit is kiszolgálja. Az applikáció a MasterCard által meghirdetett Mobile Shopping Application Awards 2013 versenyen II. helyezést ért el a magyar jelöltek között. Az alkalmazásokat eddig már több tízezren letöltötték és használják országszerte.A MobilParkolás előnyeiA MobilParkolás népszerűségét az egyszerű és kényelmes ügyintézésnek, valamint a szolgáltatás folyamatos bővítésének köszönheti. A MobilParkolás segítségével készpénz- és időkímélő módon indítható a parkolás, amelynek ellenértéke (továbbá a tranzakciós vagy kommunikációs díját, az ügyfél által választott módon) a mobilszolgáltatónál vezetett egyenlegről, feltöltött EME egyenlegről vagy bankszámláról közvetlenül kerül levonásra. Az MobilParkolást választó autósok - a percalapú rendszernek köszönhetően- biztosak lehetnek abban, hogy ténylegesen annyi idő után fizetnek, amennyit valójában parkolással töltöttek.A MobilParkolás az applikációk mellett indítható SMS küldéssel és telefonhívással is.Mobil telefonszámla terhére parkolóknak – előzetes regisztráció nélkül - mindössze annyit kell tenniük a parkolás elindításához, hogy a rendszámukat elküldik SMS-ben a parkoló automatán található (06-20-30-70/810 és négyjegyű zónakód) telefonszámra, amit egy ugyanarra a számra küldött STOP szó elküldésével ugyanilyen egyszerűen, bármikor leállítható. Amennyiben az ügyfél előre tudja, hogy mennyi időt szándékozik az adott helyen parkolni, az elküldött SMS-ben a parkolás időtartamát is feltüntetheti percben megadva - figyelembe véve a parkolási zónában meghatározott maximális időtartamot. Mindegyik esetben a visszaigazoló SMS megérkezte jelzi a parkolás elindítását. Tranzakciónként a parkolási díjon felül 75 Ft tranzakciós díj és az ügyfél tarifacsomagja szerinti két SMS díja kerül felszámításra.Azok az ügyfelek, akik előzetesen regisztráltak az EME Zrt-nél, a parkolást legegyszerűbben egy telefonhívással indíthatják el. A telefonszám a parkoló automatán, (06-80-98 –és a négyjegyű zónakódok) a sárga mezőben található. A leállításhoz pedig csak újra kell hívni az indításhoz használt számot. Elérhető parkolási alkalmazások:Parkolás&e-matrica (EME, Telenor,  Vodafone ügyfeleknek és Telekom mobil szolgáltatás előfizetőknek)http://www.fizessenmobillal.hu/tartalom/mobil_app_letoltes Parkolás – Vodafone ügyfeleknek:http://www.vodafone.hu/lakossagi/telefonok-tarifak/szolgaltatasok/mobilvasarlas/mobilparkolas Mobilvásárlás – Telekom mobil szolgáltatás előfizetőknek:http://www.t-mobile.hu/lakossagi/szolgaltatasok/mobilvasarlas/mobilvasarlas