Egyszerűsödik a mobilparkolás
bejelentette, hogy a MobilParkolás szolgáltatással Budapesten és húsz vidéki városban a hazai mobil-előfizetők azonnal, előzetes regisztráció és egyenlegfeltöltés nélkül kiegyenlíthetik parkolásuk ellenértékét. Az autósoknak a gépkocsi rendszámát, illetve előre meghatározott idejű parkolásnál a parkolás időtartamát kell a parkolóautomatán található telefonszámra elküldeni. A Pannon és a T-Mobile valamennyi ügyfele számára elérhető a szolgáltatás, a Vodafone esetében azonban csak a számlás előfizetők vehetik igénybe. Drozdy Győző, a Pannon vezérigazgató-helyettese szerint egy év múlva a parkolások felét már mobilról intézik, három éven belül pedig már automatákra sem lesz szükség. Podhorányi László, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese úgy vélte, a mobilfizetés a bankkártyákat ugyan nem váltja ki, de speciális fizetési területeken elterjed. A cél az, hogy a parkolás árának kifizetése 75-80 százalékban mobilon keresztül történjen - mondta Simó György, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese. Évente mintegy 30 millió parkolást fizetnek az autósok, a legtöbbet a fővárosban. Terminal.hu