Elstartolt a mobilparkolás
A három hazai mobilszolgáltató előfizetői a MobilParkolás szolgáltatással ezentúl Budapesten és 20 vidéki városban vásárolhatnak parkolójegyet mobiltelefonjukkal.Mobilaréna

Az Eme Zrt, a Pannon, a T-Mobile és a Vodafone ma bejelentette, hogy 21 városban elérhetővé teszi a MobilParkolás szolgáltatást. A három mobilszolgáltató előfizetői így zökkenőmentesen, könnyedén és azonnal kiegyenlíthetik parkolásuk ellenértékét mobiltelefonjuk segítségével. A számlás és kártyás előfizetők számára egyaránt elérhető szolgáltatás Budapest mellett 20 vidéki városban vehető igénybe.

A MobilParkolást igénybe vevő előfizetők hitelkeretük vagy univerzális egyenlegük terhére kétféle módon vásárolhatják meg mobil parkolójegyüket: amennyiben nem biztosak abban, hogy mennyi ideig lesznek távol autójuktól, tetszés szerint bármikor elindíthatják és le is állíthatják a parkolást, míg az előre meghatározott idejű parkolás (természetesen a maximális parkolási időre vonatkozó önkormányzati rendelet betartásával) akkor javasolt, amikor az ügyfél biztosan tudja, mikor is fog visszatérni autójához.

A szolgáltatás előzetes regisztrációt nem igényel, könnyen és egyszerűen használható: az autó rendszámát (ha szükséges, a gépjármű-kategóriánként meghatározott kiegészítéssel), illetve előre meghatározott idejű parkolásnál a parkolás időtartamát is a parkolóautomatán található telefonszámra elküldve máris megérkezik a visszaigazoló SMS, és nem kell attól tartania, hogy az autóst dolga végeztével az autójához visszaérve „mikuláscsomag” fogadja majd a szélvédőn. A mobil parkolójegy megvásárlásával az autó rendszáma egy központi adatbázisba kerül, így a parkolóőrök elektronikus úton ellenőrizhetik a mobil parkolójegy meglétét.