Mobil parkolás: példátlan összefogás a távközlési cégek között
A három magyarországi mobilszolgáltató, és az Eme Zrt. 21 városban elindította a MobilParkolásnak elnevezett szolgáltatásukat. Napi online

A szolgáltatás segítségével a számlás és a kártyás előfizetők is kiegyenlíthetik parkolásuk ellenértékét. A MobilParkolás egységes rendszer, azaz bármely parkolótársaság területén használható, bármely mobilelőfizetéssel.

A szolgáltatás előfizetést nem igényel, ám a 20 vidéki város némelyikében matrica felragasztását igényli a szélvédőre. A mobil parkolójegy megvásárlásával az autó rendszáma egy központi adatbázisba kerül, amelynek alapján a parkolóőrök elektronikus úton gyorsan ellenőrizhetik. A rendszer barátságos tulajdonsága, hogy a parkolási idő lejárta előtt sms-ben értesít, valamint, hogy ha meg kívánjuk szakítani a parkolást, akkor csak az addig "elparkolt" időt kell kifizetni.

A parkolási idő meghosszabbítására is van lehetőség, ám ez újabb parkolásnak számít, és újra ki kell fizetni a 75 forintos tranzakciós díjat. Vigyázat, a Pannonnal és a T-Mobile-lal ellentétben (de ott is csak az "univerzális" egyenleggel rendelkezők, azaz akik például bankautomatán keresztül töltik fel a kártyájukat) a Vodafone pre-paidos felhasználói nem használhatják a rendszert.

A felek nem kívánták elárulni, hogy milyen arányban osztoznak a bevételeken.