Egyenleg feltöltés +36 1 999-6100 Skype állapot Skype Letöltés Oldaltérkép
 
 

Sajtószoba


 

 
 
 
 
Név:
E-mail:
 
 
Az Ön neve:
Az Ön E-mail címe:
Ismerősének neve:
Ismerősének E-mail címe:
 
 

 
Parkolóautomaták művészeti kivitelben a Városháza téren
2008-11-20
Tegnap kihirdették a Formabontó elnevzésű alkotói pályázat eredményét. Az Első Mobilfizetési Elszámoló (EME) Zrt. által meghirdetett verseny során a pályázóknak parkolóautomatákat kellett újragondolniuk. (Metropol)

A pályázatra 18. életévüket betöltött fiatal művészek jelentkezhettek, akik jelenleg valamilyen felső- vagy középfokú művészeti képzésben vesznek részt.

Két kategóriában lehetett indulni, míg az elsőben a parkolóautomata formáját megőrizve felületét festéssel, grafikával, fotóval kellett dekorálni, addig a térplasztika kategóriában indulók már a formával is játszhattak.


A lényeg, hogy a parkolóautomatákból olyan képzőművészeti alkotásokat hozzanak létre, melyek azt üzenik a szemlélődőnek, hogy a díjfizetés mobiltelefonnal egyszerűbb.


Merthogy a kiíró EME Zrt. célja pont az volt a pályázattal, hogy felhívják az emberek figyelmét a mobilfizetés lehetőségére.


– Remélem a parkolóautomaták a jövőben már inkább csak kiállítási tárgyak lesznek – mondta lapunknak Fürst György.


Az EME Zrt. igazgatósági elnökétől azt is megtudtuk: jelenleg az országban a parkolások 17 százalékát rendezik mobiltelefonjuk segítségével az autósok, ez körülbelül hárommillió tranzakciót jelent évente.

Nyomtatás
Nyilvántartási szám:
ISMS/019-18
Nyilvántartási szám:
503/1325-1424
 
 
 
További videók >>