Egyenleg feltöltés +36 1 999-6100 Skype állapot Skype Letöltés Oldaltérkép
 
 

Sajtószoba


 

 
 
 
 
Név:
E-mail:
 
 
Az Ön neve:
Az Ön E-mail címe:
Ismerősének neve:
Ismerősének E-mail címe:
 
 

 
Formabontó parkolóórák a fővárosban
2008-11-20
Lehet, hogy a parkolóautomata pár év múlva már csak kiállítási tárgy lesz? Ez volt a kulcskérdése a Formabontó képzőművészeti pályázatnak, amelynek eredményét csütörtökön hirdették ki. (HVG)

Lehet, hogy a parkolóautomata pár év múlva már csak kiállítási tárgy lesz? Ez volt a kulcskérdése a Formabontó képzőművészeti pályázatnak, amelynek eredményét csütörtökön hirdették ki.


A pályázatot az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. hirdetett meg júniusban, hogy a parkolóórák külseje barátságosabbá, eredetibbé váljon, valamint népszerűsítse a mobiltelefonnal történő parkolást. A felhívásra fiatal képzőművészek jelentkezhettek, akiknek úgy kellett ötleteiket megvalósítaniuk, hogy az automaták használhatóak maradjanak, ugyanakkor kiemelkedjenek a városi környezetből, és mindemellett hirdessék: a díjfizetés mobiltelefonnal könnyebben megy.

A képzőművészek készíthettek térbeli, az automaták zárt formáját megbontó alkotást (térplasztikai pályázat) vagy rajzolhattak, festhettek, fotózhattak bármit az automaták felületére (dekorációs, grafikai pályázat). A látványterveket művészekből, közéleti személyiségekből álló zsűri bírálta el, amelynek tagja volt: Szirtes János akcióművész, képzőművész, a zsűri elnöke, Wahorn András művész, Bakáts Tibor (Settenkedő) kritikus és Erős Antónia újságíró, műsorvezető.


A grafikai pályázat első helyezettje Bíró Tamás lett Egyszerű című alkotásával. "A fő szempont a funkcionalitás volt, ezért az automatára közérthető piktogramokat tettem" - fogalmazott az alkotó. A második díjat Szép Gabriella, a közönségdíjat pedig Kovács Gyula kapta.


A térplasztikai pályázat első helyezettje Morvay Márton és Morvay Gabriella lett Mint egy süti című alkotásával. A házaspár elmondta: az ötletet az automata háromszög formája adta, ezért hasonlít az általuk elkészített mű egy feketeerdő-tortaszeletre. Ebben a kategóriában a második Bada Emőke és Bordás Boglárka, a közönségdíjas pedig Miklósi Ádám lett.


Róder Judit, az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. marketingvezetője elmondta, hogy a térplasztikai pályázat 17 alkotása november 30-ig látható a Városháza téren, míg a grafikai pályázat nyerteseinek alkotásai a főváros több mint száz pontján láthatók több hónapon át.
HVG

Nyomtatás
Nyilvántartási szám:
ISMS/019-18
Nyilvántartási szám:
503/1325-1424
 
 
 
További videók >>