Pályázat a budapesti parkoló automaták díszítésére
2008-10-26
Az EME (Első Mobilfizetés Elszámoló) Zrt. pályázatot hirdet a Budapesten található parkoló automaták képzőművészeti eszközökkel történő átalakítására. A pályázati felhívás a 18. életévüket betöltött művészeknek szól, akik jelenleg közép-vagy felsőfokú művészeti oktatásban részesülnek, illetve olyan alkotóknak, akik elképzeléseiket, pályaműveiket képesek kivitelezni is.  (Designmateriál.hu)

A pályázat koncepciója: „Értelmezd újra a köztéri parkoló automaták megjelenését úgy, hogy azok funkcionalitásukból ne veszítsenek. Műved reflektáljon arra, hogy a “díjfizetés mobiltelefonnal könnyebben megy”. Képzeleted szabadon szárnyalhat, bátran álmodozz a napon és küld be nekünk alkotásaidat még a nyáron! Terved legyen vidám, kommunikatív, formabontó, elgondolkoztató, bátor, merész, kihívó, kedves, szeretni való, újító, de mindenekelőtt a Tiéd! Tartsd szem előtt, hogy Budapest városképét szeretnénk megszínesíteni és megszépíteni alkotásaiddal. Kétféle módon is gondolkozhatsz, terved lehet térbeli, az automaták zárt formáját megbontó alkotás (Térplasztikai pályázat), vagy maradhatsz az automaták felületén, és rajzolhatsz, festhetsz, fotózhatsz rá, amit csak szeretnél (Dekorációs, grafikai pályázat).”
A zsűri tagjai: Szirtes János, akcióművész, képzőművész - a zsűri elnöke; Wahorn András, képzőművész, Bakáts Tibor Settenkedő, kritikus
Beadási határidő: 2008. június 10. éjfél
Teljes pályázati kiírás: www.formabonto.com