Egyenleg feltöltés +36 1 999-6100 Skype állapot Skype Letöltés Oldaltérkép
 
 

Sajtószoba


 

 
 
 
 
Név:
E-mail:
 
 
Az Ön neve:
Az Ön E-mail címe:
Ismerősének neve:
Ismerősének E-mail címe:
 
 

 
Parkolóautomata mint üde színfolt
2008-06-09
Városdekorációs művészeti pályázatot hirdet az Első Mobilfizetés Elszámoló (EME) Zrt.; a Formabontó nevű tenderre fiatal képző- és iparművészek dolgozatait várják a szervezők. (Népszabadság Online)

A feladat: színes ruhába öltöztetni és a város üde, látványos színfoltjaivá tenni a parkolóautomatákat. A pályázat keretében a nevezők - emellett - megépíthetik a saját, köztéri szoborként is funkcionáló parkolóautomatájukat. Az aspiránsok itt azonos sémát kapnak (hasonlóképpen, mint a Tehén Parádé projektnél), amelyeket saját elképzeléseik szerint alakíthatnak át. Ezekből a neves zsűri - amelyben benne lesz Szirtes János akcióművész, képzőművész, Wahorn András művész és Bakáts Tibor Settenkedő kritikus - 21 munkát válogat ki, amelyeket aztán köztéri kiállításon mutatnak be a Gödör Klubban, szeptemberben.


A pályázó kétféle módon is gondolkozhat. Terve lehet térbeli, az automaták zárt formáját megbontó alkotás (térplasztikai pályázat), vagy maradhat az automaták felületén, és rajzolhat, festhet, fotózhat rá, amit csak szeretne (dekorációs, grafikai pályázat).


A pályázat tartalmazza, hogy a jelentkezőknek úgynevezett layereket kell készíteniük, amelyek megegyeznek az eredeti parkolóautomaták méretével, illetve formájával. A terveket fóliára nyomtatják, majd a forgalmas helyeken álló parkolóautomatákra ragasztják őket, hogy a funkcionalitás ne sérüljön, és továbbra is használni lehessen őket. A kiválasztandó száz működő parkolóautomata új külsejét Budapest utcáin tekintheti meg a publikum szeptemberben és októberben.


Az EME Zrt. célja, hogy a parkolóautomaták külsejének színesebbé, barátságosabbá és attraktívabbá tételével izgalmasabbá tegye a nagyvárosi utcaképet. Emellett persze nem titkolja: népszerűsíteni akarja a mobilos díjfizetést. (Népszabadság Online)

Nyomtatás
Nyilvántartási szám:
ISMS/019-18
Nyilvántartási szám:
503/1325-1424
 
 
 
További videók >>