Egyenleg feltöltés +36 1 999-6100 Skype állapot Skype Letöltés Oldaltérkép
 
 

Sajtószoba


 

 
 
 
 
Név:
E-mail:
 
 
Az Ön neve:
Az Ön E-mail címe:
Ismerősének neve:
Ismerősének E-mail címe:
 
 

 
Budapest - Színes parkolóórákat kap Budapest
2008-06-02
Budapest - Az utcai parkolóórák külsejének megváltoztatására írt ki pályázatot az Első Mobilfizetés Elszámoló (EME) Zrt. Az akcióval a cég a mobiltelefonos díjfizetést népszerűsítené - áll a pályázatot lebonyolító ügynökség Független Hírügynökséghez eljuttatott vasárnapi közleményében. (Budapest Online)

A "Formabontó" nevet viselő városdekorációs művészeti pályázatra fiatal képző- és iparművészek jelentkezését várják. Lényege, hogy a parkolóautomaták külsejét úgy változtassák meg, hogy azok a főváros látványos színfoltjaivá váljanak. Az EME száz automatát alakít át. A pályázók az automatákra festhetnek, rajzolhatnak, de akár fotózhatnak is, természetesen az eredeti funkció magtartásával.

A pályázat másik részében a fiatal művészek közül a legjobb 21megalkothatja saját parkolóóráját. A jelentkezők azonos sémát kapnak - hasonlóképpen, mint a Tehén Parádénál -, amelyeket fantáziájuk szerint alakítanak át. A művészek itt köztéri szobrokat készítenek, félretéve a funkcionális elvárásokat.

A pályamunkákat neves szakmai zsűri bírálja el. Tagjai: Szirtes János képzőművész, Wahorn András képzőművész, valamint Bakáts Tibor Settenkedő kritikus.

A működő parkolóórákat a főváros forgalmas csomópontjain lehet majd megtalálni, a szobrokat pedig az Erzsébet téri Gödör Klubban mutatják be, 2008 szeptemberében. (Budapest Online)

Nyomtatás
Nyilvántartási szám:
ISMS/019-18
Nyilvántartási szám:
503/1325-1424
 
 
 
További videók >>