Díjbeszedés a parkolásért - mobillal is-, már Szombathelyen is működik
2008-05-06
A SZOVA Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Zrt., valamint az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. (EME Zrt.)  2008. május 5-én tartott sajtótájékoztatóján, dr. Csatár Miklós a SZOVA Zrt. gazdasági igazgatója és Szalai Erika az EME Zrt. vezérigazgatója bejelentette Szombathely csatlakozását az EME Zrt. mobilparkolási rendszeréhez. (Euro Astra)

Az EME Zrt. 50 000 Ügyfele Budapest teljes területén, illetve Szombathely csatlakozásával 18 vidéki városban fizethetik mobillal parkolásukat. A rendszer használata A már sikeresen regisztrált ügyfeleik, a felhasználható egyenleget banki átutalással, csekken, készpénzben a parkoló társaságok ügyfélszolgálatain, valamint interneten keresztül bankkártyával tölthetik fel, vagy fizethetnek mobillal közvetlenül OTP Bank folyószámlájukról is. Mobilparkolás egy, a parkoló automatákon található 06-80-as szám telefonhívásával kezdeményezhető. A parkolás elkezdésének visszaigazolásaként a rendszer hangbemondással nyugtázza, hogy parkolása elindult. Leállításnál ismét hívni kell a parkolás indításánál hívott számot és a rendszer ismét hangbemondással nyugtázza a parkolás leállítását az EME.