Mobilparkolás Szombathelyen is
2008-05-06
Az EME Zrt. 50 000 ügyfele Budapest teljes területén, illetve Szombathely csatlakozásával 18 vidéki városban fizethetik mobillal parkolásukat. (Sg.hu)
A SZOVA Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Zrt., valamint az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. (EME Zrt.) 2008. május 5-én tartott sajtótájékoztatóján, dr. Csatár Miklós a SZOVA Zrt. gazdasági igazgatója és Szalai Erika az EME Zrt. vezérigazgatója bejelentette Szombathely csatlakozását az EME Zrt. mobilparkolási rendszeréhez. A már sikeresen regisztrált ügyfeleik a felhasználható egyenleget banki átutalással, csekken, készpénzben a parkoló társaságok ügyfélszolgálatain, valamint interneten keresztül bankkártyával tölthetik fel, vagy fizethetnek mobillal közvetlenül OTP Bank folyószámlájukról is.
Mobilparkolás egy, a parkoló automatákon található 06-80-as szám telefonhívásával kezdeményezhető. A parkolás elkezdésének visszaigazolásaként a rendszer hangbemondással nyugtázza, hogy parkolása elindult. Leállításnál ismét hívni kell a parkolás indításánál hívott számot és a rendszer ismét hangbemondással nyugtázza a parkolás leállítását.  (sg.hu)