Mobilfizetés - 40 százalékos növekedés évente
2008-04-23

Szalai Erika elmondta: "Az EME szerint az NFC helyett leginkább a remote paying a jövő, a Mobile Felice. Mert míg az NFC-hez ki kell cserélni a SIM kártyát, addig az utóbbi sokkal egyszerűbb módon kínál mobiltelefonos fizetési lehetőséget a felhasználók számára. A Mobile Felice fizetési megoldás Japánban 10 éves megtérülést követően ma már 50%-nál több piaci részesedéssel rendelkezik. "

"Az Első Mobil Elszámoló Zrt. olyan területeket keres a mobilfizetési megoldások alkalmazására, ahol a készülékkel való egyenleg kiegyenlítés kényelmetlen és a mobillal ezt sokkal komfortosabbá lehet tenni a felhasználók számára. A fizetés további megkönnyítése érdekében májustól a Lapker árusítóhelyeken forgalomba hozunk EME Klubkártyákat, melyekkel minden eddiginél könnyebben tölthetik fel az egyenlegüket az ügyfelek. További fejlesztésünk, hogy eddig csak OTP bankfiókokból lehetett feltölteni az EME egyenlegünket, és már megkezdtük a tárgyalásokat más pénzintézetekkel, hogy kiterjesszük ezt a lehetőséget szélesebb felhasználói kör számára."

Az EME Zrt. képviselője elmondta, hogy Budapesten kívül jelenleg 18 további városban van EME szolgáltatás, és még idén további településeket kívánnak bevonni a rendszerbe. A mobilparkolás mellett hamarosan mélygarázsokban és P+R parkolókban is lehet majd mobillal fizetni. Szalai Erika elmondta: a Ringier Kiadóval való megállapodás értelmében hamarosan Blikket is lehet venni mobillal, illetve hónapokon belül fürdőjegyek is megvásárolhatók lesznek az EME rendszerén kereszül.
részletek: muszakiforum.hu, privatbankar.hu, mobilport.hu