Egyenleg feltöltés +36 1 999-6100 Skype állapot Skype Letöltés Oldaltérkép
 
 

Sajtószoba


 

 
 
 
 
Név:
E-mail:
 
 
Az Ön neve:
Az Ön E-mail címe:
Ismerősének neve:
Ismerősének E-mail címe:
 
 
Pénztárca lesz a magyarok mobiljából
2008-04-23
Az is kiderült, hogy mi terelheti a mobilfizetés irányába az embereket: a kényelem. Szalai Erika, az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. (EME) vezérigazgatója úgy látja, hogy az általuk biztosított mobilos parkolás sikere annak köszönhető, hogy egy nagyon kényelmetlen fizetési módszerre, az érmék bedobálására nyújtanak alternatívát. (Index)

Mobilfizetés - 40 százalékos növekedés évente
2008-04-23

Szalai Erika elmondta: "Az EME szerint az NFC helyett leginkább a remote paying a jövő, a Mobile Felice. Mert míg az NFC-hez ki kell cserélni a SIM kártyát, addig az utóbbi sokkal egyszerűbb módon kínál mobiltelefonos fizetési lehetőséget a felhasználók számára. A Mobile Felice fizetési megoldás Japánban 10 éves megtérülést követően ma már 50%-nál több piaci részesedéssel rendelkezik. "


"Az Első Mobil Elszámoló Zrt. olyan területeket keres a mobilfizetési megoldások alkalmazására, ahol a készülékkel való egyenleg kiegyenlítés kényelmetlen és a mobillal ezt sokkal komfortosabbá lehet tenni a felhasználók számára. A fizetés további megkönnyítése érdekében májustól a Lapker árusítóhelyeken forgalomba hozunk EME Klubkártyákat, melyekkel minden eddiginél könnyebben tölthetik fel az egyenlegüket az ügyfelek. További fejlesztésünk, hogy eddig csak OTP bankfiókokból lehetett feltölteni az EME egyenlegünket, és már megkezdtük a tárgyalásokat más pénzintézetekkel, hogy kiterjesszük ezt a lehetőséget szélesebb felhasználói kör számára."


Az EME Zrt. képviselője elmondta, hogy Budapesten kívül jelenleg 18 további városban van EME szolgáltatás, és még idén további településeket kívánnak bevonni a rendszerbe. A mobilparkolás mellett hamarosan mélygarázsokban és P+R parkolókban is lehet majd mobillal fizetni. Szalai Erika elmondta: a Ringier Kiadóval való megállapodás értelmében hamarosan Blikket is lehet venni mobillal, illetve hónapokon belül fürdőjegyek is megvásárolhatók lesznek az EME rendszerén kereszül.
részletek: muszakiforum.hu, privatbankar.hu, mobilport.hu


Egyre népszerűbb a mobilos fizetés
2008-04-23
Szalai Erika, az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. (EME) vezérigazgatója előadásában elmondta: az EME nem klasszikus értelemben vett fizetési szolgáltatásokat végez, mivel nem bank, hanem viszonteladóként értékesít, illetve közvetített szolgáltatást ad el. Az EME háromféle fizetést tesz lehetővé: az előre befizetett egyenlegről történőt, az utólagos elszámolás-alapút a vállalati ügyfelek számára, illetve a minden vásárlás utáni számlaterheléssel járó tranzakció alapú fizetést, amihez azonban egy speciális banki szerződésre van szükség. Jelenleg ezt a magyar piacon egy kereskedelmi bank, az OTP Bank Nyrt. teszi lehetővé. A vezérigazgató úgy vélte, a mobilfizetést a használat alapú szolgáltatásoknál érdemes bevezetni akkor, ha ez sokkal kényelmesebb mint más fizetési mód. Ilyen például a parkolás, ahol a mobil a fémpénzt váltja ki. Az EME célja az, hogy a mobilfizetők számára egyszerűsítse a regisztrációt például hírlapárusoknál kapható kártyával, illetve a háttér-számla egyenlegfeltöltés helyett a tranzakció alapú fizetést elterjeszteni a bankok segítségével. A vezérigazgató közölte: napjainkban közterületi parkolásért mobillal a fővárosban és 18 vidéki városban lehet fizetni, ám május 5-től Szombathelyen is lehetővé válik. Cél az is, hogy a parkolóházakat bevonják a fizetésbe: az idén elsőként Debrecenben 3 mélygarázsban lehet fizetni mobillal, illetve később a P+R parkolókban is az országban. A vezérigazgató a másodlagos piacokról elmondta: az idén az EME egy kiadóval együttműködve lehetővé teszi egy napilapra való előfizetést, később pedig a fővárosi strandokra lehet majd belépőt venni mobillal. (ITmánia.hu)

Futótűzként terjed a mobilfizetés
2008-04-22

Szalai Erika, az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. (EME) vezérigazgatója előadásában elmondta: az EME nem klasszikus értelemben vett fizetési szolgáltatásokat végez, mivel nem bank, hanem viszonteladóként értékesít, illetve közvetített szolgáltatást ad el. Az EME háromféle fizetést tesz lehetővé: az előre befizetett egyenlegről történőt, az utólagos elszámolás-alapút a vállalati ügyfelek számára, illetve a minden vásárlás utáni számlaterheléssel járó tranzakció alapú fizetést, amihez azonban egy speciális banki szerződésre van szükség. Jelenleg ezt a magyar piacon egy kereskedelmi bank, az OTP Bank Nyrt. teszi lehetővé.

A vezérigazgató úgy vélte, a mobilfizetést a használatalapú szolgáltatásoknál érdemes bevezetni akkor, ha ez sokkal kényelmesebb mint más fizetési mód. Ilyen például a parkolás, ahol a mobil a fémpénzt váltja ki. Az EME célja az, hogy a mobilfizetők számára egyszerűsítse a regisztrációt például hírlapárusoknál kapható kártyával, illetve a háttér-számlaegyenleg-feltöltés helyett a tranzakcióalapú fizetést elterjeszteni a bankok segítségével.

A vezérigazgató közölte: napjainkban közterületi parkolásért mobillal a fővárosban és 18 vidéki városban lehet fizetni, ám május 5-től Szombathelyen is lehetővé válik. Cél az is, hogy a parkolóházakat bevonják a fizetésbe: az idén elsőként Debrecenben 3 mélygarázsban lehet fizetni mobillal, illetve később a P+R parkolókban is az országban. A vezérigazgató a másodlagos piacokról elmondta: az idén az EME egy kiadóval együttműködve lehetővé teszi egy napilapra való előfizetést, később pedig a fővárosi strandokra lehet majd belépőt venni mobillal. (Sg.hu)


Több mint 6000 ajándék a Mikulásgyárból
2007-12-16
A sajtótájékoztatón jelentette be Fürst György, az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. elnöke, hogy a cég a rendezvény nyitvatartása alatt mobiltelefonos parkolásra előfizetők regisztrációs díjának 10 százalékával, azaz ötmillió forinttal támogatja a Mikulásgyárat. Az összeget jelképező csomagot Habsburg Györgynek, a Magyar Vöröskereszt elnökének adta át.

Gyűlnek a Mikulásgyárban az ajándékdobozok
2007-12-16
A sajtótájékoztatón jelentette be Fürst György, az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. elnöke, hogy a cég a rendezvény nyitvatartása alatt mobiltelefonos parkolásra előfizetők regisztrációs díjának 10 százalékával, azaz ötmillió forinttal támogatja a Mikulásgyárat. Az összeget jelképező csomagot Habsburg Györgynek, a Magyar Vöröskereszt elnökének adta át.

Rekordszámú ajándék a Mikulásgyárnak
2007-12-16
A sajtótájékoztatón jelentette be Fürst György, az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. elnöke, hogy a cég a rendezvény nyitvatartása alatt mobiltelefonos parkolásra előfizetők regisztrációs díjának 10 százalékával, azaz ötmillió forinttal támogatja a Mikulásgyárat. Az összeget jelképező csomagot Habsburg Györgynek, a Magyar Vöröskereszt elnökének adta át.

Nyit a MikulásGyár
2007-12-07
Az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. a rendezvény nyitva tartása alatt mobiltelefonos parkolásra előfizetők regisztrációs díjának 10%-ával támogatja a MikulásGyárat.

Ma nyit ki a Mikulásgyár
2007-12-07
Az autósok réme a szélvédőre helyezett Mikulás-csomag. Az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. ezen szeretne segíteni. Tervük, hogy mindenki ezután mobiltelefonnal fizessen a parkolásért. Most ők is a Mikulásgyár támogatói közé álltak, s a piros és kék zacskókba a bírságcédulák helyett szaloncukrot és süteményt csomagoltak.

Budapesten az autósok majd negyede már mobillal fizet a parkolásért
2007-11-21
Alig több mint egy év alatt két és félszeresére nőtt a mobiltelefonos parkolásidíj-fizetők száma Budapesten. A fővárosban a parkolások már több mint 12 százalékát a mobiltelefonjuk segítségével fizetik ki az emberek.

Megérkezett a jenhitel
2007-08-31
A bank megállapodott az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt.-vel, így ügyfelei egy internetes regisztráció után a jövőben mobiltelefonjuk segítségével közvetlenül folyószámlájukról is kiegyenlíthetik a parkoló-, autópályamatrica- és más számlákat. A szolgáltatás előnye, hogy az autós percre pontosan fizethet a parkolásért, hátránya, hogy alkalmanként 100 forint kényelmi díjat is legombolnak róla.

Lakáshitel jenben az OTP Banktól
2007-08-30
A bank az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt-vel együttműködésben biztosítja ügyfelei számára azt a lehetőséget, hogy internetbankon keresztül regisztrálják magukat a rendszerbe, majd a korábbiakban alkalmazott előre való befizetés módszere helyett, mint normál vásárlási ügyletet ejtsék meg a parkolási díjak, autópálya matricák vagy lapelőfizetések ellenértékének kiegyenlítését.

Vizitdíj fizetés mobillal
2007-07-23

Vizitdíjfizetés sms-ben
2007-03-19

Ha a rendszer beválik, akár sms-ben vagy telefonon is letudható lesz a vizitdíj. Ehhez nem kell majd mást tenni, mint regisztrálni, és feltölteni a vizitdíj-számlánkat. Január végén kezdik tesztelni a mobiltelefonos vizitdíj-fizetési rendszert a budapesti Szent Imre Kórházban.

http://www.euuzlet.hu/szines/2007/marcius/vizitdij.html


Akadozó automatával debütált a vizitdíj
2007-02-15
Csütörtöktől a vizitek és a kórházban töltött napok után háromféle módon lehet fizetni: készpénzben, a váróban elhelyezett automata segítségével és mobiltelefonnal.

<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>


Nyomtatás
Nyilvántartási szám:
ISMS/019-18
Nyilvántartási szám:
503/1325-1424
 
 
 
További videók >>