Egyenleg feltöltés +36 1 999-6100 Skype állapot Skype Letöltés Oldaltérkép
 
 

Új Hírek


 

 
 
 
 
Név:
E-mail:
 
 
Az Ön neve:
Az Ön E-mail címe:
Ismerősének neve:
Ismerősének E-mail címe:
 
 

 
Néhány éven belül tarolhat a mobilfizetés
2009-03-06

A napokban bejelentett ad hoc mobilparkolási szolgáltatással autópálya-matricát, újság-előfizetést is lehet vásárolni, de - a mobilszolgáltatók és az FHB együttműködésének köszönhetően - akár postai csekkjeiket is befizethetik a telefontulajdonosok.

Napi Online

Az Első Mobilfizetési Elszámoló (EME) Zrt. várakozásai szerint a jövőben számos további terméket és szolgáltatást - például a közüzemi számlákat és taxik viteldíját - is ki lehet majd egyenlíteni mobillal - mondta a Napinak a társaság marketingért felelős vezetője, Roder Judit.
Az EME Zrt. közlekedési vállalatokkal is folytat tárgyalásokat a mobilfizetés bevezetéséről. Az első ilyen szolgáltatást Magyarországon még február elején vezette be a Pécsi Közlekedési Zrt. A társaság járataira 30, illetve 120 percre szóló jegyeket, valamint havi bérletet is vásárolhatnak a mobil-előfizetők. A pécsi szolgáltatást üzemeltető Hedz Magyarország Kft. bankkártya-alapú iziSHOP szolgáltatása keretében emellett parkolást, autópálya-matricát és utasbiztosítást is lehet mobiltelefonról fizetni - ám itt bankkártyás fizetéssel kombinált megoldás is van.
A Fővárosi Közgyűlés még 2007 decemberében döntött a telefonról megvásárolható BKV-jegy bevezetéséről: a korábbi tervek szerint az idei második negyedévtől lehetne mobiljeggyel utazni Budapesten. Érdeklődésünkre a közlekedési vállalatnál csupán annyit közöltek, hogy jelenleg is tartanak az előkészítő munkálatok, a cég szándékai szerint a szolgáltatást a lehető legtöbb platformon, tehát sms-ben és wapon is elérhetővé teszik majd. Az EME és mobilszolgáltató partnerei bíznak abban, hogy a 2013-ra jósolt globális mobilfizetési hullám Magyarországon is érzékelhető lesz. A társaság szerint a napokban bejelentett ad hoc mobilparkolási szolgáltatás jó eszköz lehet, hogy a mobiltelefonos fizetés széles körben ismertté és elterjedtté váljék. A mobilparkolási szolgáltatást az autósok 35 százaléka veszi igénybe jelenleg, de a várakozások szerint ez az arány néhány éven belül 75 százalékra nőhet.

A mobilfizetési szolgáltatások többletköltségeit egyfajta kényelmi díjként számítják fel, ami a tranzakciók kommunikációs költségeit, a szolgáltatás üzemeltetéséhez kapcsolódó beruházások költségeit, valamint a szolgáltatók hasznát foglalja magában - mondták el az EME Zrt.-nél.

Nyomtatás
Nyilvántartási szám:
ISMS/019-18
Nyilvántartási szám:
503/1325-1424
 
 
 
További videók >>