Egyenleg feltöltés +36 1 999-6100 Skype állapot Skype Letöltés Oldaltérkép
 
 

Az autópálya matrica balaesetbiztosítással vásárlás menete


 

 
 
 
 
Név:
E-mail:
 
 
Az Ön neve:
Az Ön E-mail címe:
Ismerősének neve:
Ismerősének E-mail címe:
 
 
Ügyfeleinknek lehetősége van SMS autópálya matrica vásárlására illetve egyetlen hívással is vásárolhatnak autópálya marticát balesetbiztosítással.

TELEFONHÍVÁSSAL TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁS
 

Telefonhívással csak alapértelmezett jármű esetén használható.
 

1. Az autópálya matrica balesetbiztosítással vásárlást az alábbi telefonszámok valamelyikének felhívásával lehet kezdeményezni (az e-matrica balesetbiztosítással típusától és érvényességi idejétől függően). Megjegyzés: a telefonszámok minden esetben +36-80-98–cal kezdődnek, melyet egy négyjegyű szám követ, amely az autópálya matrica balesetbiztosítással érvényességétől és a gépjármű típusától függően változik. Lsd: táblázat.


A balesetbiztosítás érvényességi ideje minden esetben megegyezik az autópálya matrica érvényességi idejével,
de kizárólag a magyar autópályákon (az autópálya kezdete közlekedési tábla és az autópálya vége közlekedési tábla közötti útszakasz) bekövetkező esetleges biztosítási eseményekre vonatkozóan.
 

Példa: Amennyiben Ön balesetbiztosítással szeretne vásárolni egy 10 napos e-matricát D1 jármű kategóriára, akkor hívja a +36-80-98-1011-es telefonszámot.

Táblázat telefonszámokkal:

TELEFONHÍVÁSSAL (CSAK ALAPÉRTELMEZETT JÁRMŰ ESETÉN HASZNÁLHATÓ) 
  D1 
   személygépkocsi   motorkerékpár 
1 napos  -  - 
1 heti (10 napos)  06-80-98-1011  - 
1 hónapos  06-80-98-3031  - 


2. A
vásárlás megkezdését a rendszer hangbemondással nyugtázza, majd pár percen belül egy visszaigazoló SMS- t kap az autópálya matrica és balesetbiztosítás érvényességi adataival.  A visszaigazoló SMS megléte nélkül kérjük, ne hajtson az autópályára, mert még nincs érvényes e-matricája és balesetbiztosítása! Ebben az esetben kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat.Visszaigazoló SMS hiányában, vagy ha elutasító, illetve sikertelen vásárlásról kap választ SMS-ben, akkor kérjük, egyéb módon gondoskodjon az e-matrica, illetve a balesetbiztosítás megvásárlásáról! 

FONTOS!


Telefonhívással csak a telefonszámhoz alapértelmezettként beállított járműhöz tud e-matricát balesetbiztosítással vásárolni, kivéve külföldi rendszámú jármű.  

SMS autópálya matrica VÁSÁRLÁS
 

SMS autópálya matrica vásárlás esetén a +36-30-3-444-350 számra kell elküldeni az üzenetet!
 

ALAPÉRTELMEZETT JÁRMŰ ESETÉN: 1. Egyetlen üzenet elküldésével megvásárolható az sms autópálya matrica balesetbiztosítással. Az SMS-nek a napok számának és a járműtípusának megfelelően meghatározott azonosító függvényében a táblázat szerinti számot kell tartalmaznia és egy szóközzel elválasztva a B betűt. 
Példa: Amennyiben Ön balesetbiztosítással szeretne vásárolni egy 10 napos e-matricát D1 járműkategóriára, akkor a +36-30-3444-350-es telefonszámra küldje el üzenetben a 1010-es azonosítót és szóközzel elválasztva a B betűt.
Példa: 1010 B

1010= példa négyjegyű szám
 = szóköz
B = balesetbiztosítás rövidítése 

SMS SZÖVEGE ALAPÉRTELMEZETT JÁRMŰ ESETÉN 
  D1
  személygépkocsi motorkerékpár
1 napos - -
1 heti (10 napos) 1010 B 0204 B
1 hónapos 3030 B -


2. A
rendszer sikeres vásárlás esetén visszaigazoló SMS-t küld az sms autópálya matrica és a balesetbiztosítás érvényességi adataival.  

A visszaigazoló SMS megléte nélkül kérjük, ne hajtson az autópályára, mert még nincs érvényes e-matricája és balesetbiztosítása! Ebben az esetben kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat.
Visszaigazoló SMS hiányában, vagy ha elutasító, illetve sikertelen vásárlásról választ kap SMS-ben, akkor kérjük, egyéb módon gondoskodjon az e-matrica, illetve a balesetbiztosítás megvásárlásáról!

NEM ALAPÉRTELMEZETT JÁRMŰ ESETÉN
 

1.Egyetlen üzenet elküldésével megvásárolható az sms autópálya matrica balesetbiztosítással. Az SMS-nek a napok számának és a jármű típusának megfelelően meghatározott azonosító függvényében a táblázat szerinti négyjegyű számot, szóköz beszúrása után a B betűt és újabb szóköz beszúrása után a rendszámot kell tartalmaznia.
 

Példa: Amennyiben Ön balesetbiztosítással szeretne vásárolni egy 10 napos e-matricát D1 járműkategóriára, akkor a +36-30-3444-350-es telefonszámra küldje el üzenetben a 1010-es azonosítót, egy szóközt, egy B betűt, egy újabb szóközt és a rendszámot.
Példa: 1010 B ABC123
 

1010= példa négyjegyűszám
  
 
szóköz
B=balesetbiztosításrövidítése
 
 
szóköz
ABC123= példa rendszám 

SMS SZÖVEGE NEM ALAPÉRTELMEZETT JÁRMŰ ESETÉN 
   D1
   személygépkocsi motorkerékpár
1 napos - -
1 heti (10 napos) 1010 B ABC123 0204 B ABC123
1 hónapos 3030 B ABC123 -

2. A
rendszer sikeres vásárlás esetén visszaigazoló SMS-t küld az e-matrica és a balesetbiztosítás érvényességi adataival. 

A négyjegyűszámot a B betűtől, és a rendszámot kérjük, szóközökkel válassza el! A visszaigazoló SMS megléte nélkül kérjük, ne hajtson az autópályára, mert még nincs érvényes e-matricája és balesetbiztosítása! Ebben az estben kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat.
Visszaigazoló SMS hiányában, vagy ha elutasító, illetve sikertelen vásárlásról kap választ SMS-ben, akkor kérjük, egyéb módon gondoskodjon az e-matrica, illetve a balesetbiztosítás megvásárlásáról!
 

ALAPÉRTELMEZETT ÉS NEM ALAPÉRTELMEZETT KÜLFÖLDI RENDSZÁMÚ JÁRMŰ ESETÉN
 

1. Egyetlen üzenet elküldésével megvásárolható az sms autópálya matrica balesetbiztosítással, külföldi rendszámú járműre.
Az SMS-nek a napok számának és a járműtípusának megfelelően meghatározott azonosító függvényében a táblázat szerinti négyjegyűszámot, egy szóközt, utána egy B betűt és egy újabb szóköz beszúrását követően a rendszámot, valamint ismételten egy újabb szóköz beszúrása után a járműnemzetközileg elfogadott felségjelétkell tartalmaznia.
 

A rendszer sikeres vásárlás esetén visszaigazoló SMS-t küld az sms autópálya matrica és balesetbiztosítás érvényességi adataival.
 

Példa: Amennyiben Ön balesetbiztosítással szeretne vásárolni külföldi rendszámú járműre egy 10 napos e-matricát D1 járműkategóriára, akkor a +36-30-3444-350-es telefonszámra küldje el üzenetben a 1010-es azonosítót, egy szóközt, egyB betűt, egyújabb szóközt, a rendszámot, valamint újabb szóközt és a járműnemzetközileg elfogadott felségjelét.
Példa: 1010 B ABC123 CZ
 

1010= példa négyjegyű szám
  
 
szóköz
B  = balesetbiztosítás rövidítése
 
 
szóköz
ABC123= példa rendszám
  
 
szóköz
CZ=példa
nemzetközileg elfogadott felségjel

SMS SZÖVEGE KÜLFÖLDI AUTÓ ESETÉN 
  D1 
  külföldi  külföldi
személygépkocsi  motorkerékpár
1 napos - -
1 heti (10 napos) 1010 ABC123 CZ 0204 ABC123 CZ
1 hónapos 3030 ABC123 CZ -


2. A
rendszer sikeres vásárlás esetén visszaigazoló SMS-t küld az e-matrica és balesetbiztosítás érvényességi adataival. 

A visszaigazoló SMS megléte nélkül kérjük, ne hajtson az autópályára, mert még nincs érvényes e-matricája és balesetbiztosítása! Ebben az esetben kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat.
 

Visszaigazoló SMS hiányában, vagy ha elutasító, illetve sikertelen vásárlásról kap választ SMS-ben, akkor kérjük, egyéb módon gondoskodjon az e-matrica, illetve a balesetbiztosítás megvásárlásáról!
 

FIGYELMEZTETÉS! A fenti fizetési módok esetén, kizárólag azután szabad az autópályát igénybe venni, ha a visszaigazoló SMS megérkezett. Ha a válasz elutasító, vagy nem jön válasz, akkor nem sikerült a vásárlás. 
 

A jogosultság bejegyzés nyilvántartása óra, perc, másodpercre történik, ezért nagyon fontos, hogy a használati szándék előtt már sikeresen megvalósuljon a vásárlás.
 

Fontos megjegyezni, hogy az e-matrica megvásárlása nem jelent a vásárlást megelőző időpontra vonatkozó visszamenőleges úthasználati jogosultságot, illetve a balesetbiztosítás megvásárlása nem jelet a vásárlást megelőző időpontra vonatkozó visszamenőleges biztosítotti jogviszonyt.
 

A JOGOSULATLAN AUTÓPÁLYA HASZNÁLATÉRT PÓTDÍJAT KELL FIZETNI!


Bővebb információ: www.autopalya.hu


Nyomtatás

Nyilvántartási szám:
ISMS/019-18
Nyilvántartási szám:
503/1325-1424
 
 
 
További videók >>