Egyenleg feltöltés +36 1 999-6100 Skype állapot Skype Letöltés Oldaltérkép
 
 

Zárttéri parkolás menete


 

 
 
 
 
Név:
E-mail:
 
 
Az Ön neve:
Az Ön E-mail címe:
Ismerősének neve:
Ismerősének E-mail címe:
 
 

A szolgáltatás nagyon hasonló, de nem összetévesztendő a felszíni mobilparkolással, mivel:

        - a zárttéri mobilparkolás NEM „START/STOP” indítással és leállítással működik (kivéve EZ Parkolók). A díjat csak a parkolás végén kell kifizetni.
        - Józsefváros, Mátyás terén az eddig megszokott zárttéri parkolás menetétől eltérő a folyamat, ennek részletei lentebb megtalálhatóak.

A parkolás menete egészen a díjfizetésig teljesen megegyezik a normál parkolási folyamattal (behajtás – jegyet húz – leparkol).

Az ügyintézést vagy bevásárlást követően egyetlen SMS küldéssel vagy telefonhívással kifizethető a parkolási díj az EME egyenleg vagy bankszámla terhére.

A szolgáltatás menete hasonló, de garázsonként, parkolónként, bevásárlóközpontonként különbözhet! Kérjük a díjfizetés pontos menetéről minden esetben tájékozódjanak a parkolóházakban kihelyezett információs matricákról.

Kérjük, a szolgáltatás igénybevétele előtt figyelmesen olvassa el az alábbi táblázatot.


A zárttéri mobilparkolás általános menete:

1. Behajtáskor a sorompónál el kell venni a parkolókártyát, melyre a rendszámfelismerő rendszer rányomtatja a rendszámot.
2. Indulás előtt pedig a zárttéri parkolóban kihelyezett tájékoztató szerinti számra kell egy SMS-t küldeni vagy hívást indítani.

SMS küldéssel
Telefonhívással
A kihelyezett tájékoztatón található számra el kell küldeni a parkolókártyán található sorszámot SMS-ben. A tájékoztatón található szám felhívásával leáll a parkolás.A parkolási díj kifizetésre kerül az Ügyfél EME egyenlegének terhére.
A rendszer visszaküld egy visszaigazoló SMS-t a díjfizetés sikerességéről és az egyenlegről levont parkolási díj összegéről. A rendszer visszaküld egy visszaigazoló SMS-t a díjfizetés sikerességéről és az egyenlegről levont parkolási díj összegéről.
A visszaigazoló SMS-t követően kihajthat a parkolóházból. A visszaigazoló SMS-t követően kihajthat a parkolóházból.
Józsefváros, Mátyás tér zárttéri mobilparkolás menete (kizárólag SMS-ben)
A kihelyezett tájékoztató táblán található számra el kell küldenie a rendszámát SMS-ben. Egy tranzakcióval, 2 órás határozott idejű parkolás vehető igénybe. 
A rendszer visszaküld egy visszaigazoló SMS-t arról, hogy fogadtuk kérését és megkérjük, hogy álljon a gépjárművel a sorompó elé.
 A sorompó nyitását követően a rendszer küld egy újabb SMS-t a a díjfizetés sikeres megkezdéséről.
 A 2 órás fix idejű parkolási ciklus lejárata előtt 15 perccel SMS-ben értesítjük arról, hogy a parkolása 15 percen belül le fog járni. A parkolási idő végét követően maximum 5 perc áll rendelkezésére - újabb 2 órás díjfizetés nélkül - elhagyni a parkolót.
A gépjárművel a sorompó elé állva kinyílik a sorompó és kihajthat a parkolóból.

A parkolás kizárólag 3.5 tonnát meg nem haladó össztömegű gépjárművel vehető igénybe.
Amennyiben lejárt a parkolása, lehetősége nyílik meghosszabbítani a parkolását a rendszáma ismételt  SMS-ben történő elküldésével, vagy ennek hiányában a gépkocsival a sorompóhoz hajtva értesülhet a teljes fennálló parkolási költségről melyről SMS-ben tájékozatjuk. Kérjük, hogy a díjfizetés jóváhagyásához küldje el az „OK” szót válaszüzenetben. 
Felhívjuk figyelmét, hogy a parkolási idő lejártát követően a sétáló övezet elhagyására 5 perc áll rendelkezésére. Ezen idő lejárta után újabb 2 óra kifizetése válik szükségessé.
Amennyiben egyenlegének hiánya miatt nem tudja mobiltelefon segítségével meghosszabbítani vagy kifizetni parkolását, kérjük, hogy a kijáratnál található gomb megnyomását követően jelentkező munkatárstól kérjen segítséget a díjfizetéssel kapcsolatban.

A diszpécserrel egyeztetett hátralék kiegyenlítésére 30 perc áll rendelkezésére a Józsefvárosi Közterület-Felügyelet Ügyfélszolgálatán:

- személyesen: H-P: 08:00 - 17:00 óra között (1084 Budapest, Német u. 17-19.)
- telefonon: 17:00 - 08:00 óra között, illetve szombaton és vasárnap egész nap (06 (80) 204618 zöld szám). Ebben az esetben a helyszínre kiérkező munkatáruknál számla ellenében történik a díjfizetés.
Figyelem! Kizárólag díjfizetési kötelezettségének teljesítése után tudja elhagyni a sétáló övezetet!
A parkolás üzemeltetést a Józsefvárosi Közterület-Felügyelet végzi.  
Bővebb információ a
www.jkf.hu oldalon olvasható.
Nyomtatás

Nyilvántartási szám:
ISMS/019-18
Nyilvántartási szám:
503/1325-1424
 
 
 
További videók >>